Kennisbank | Over ons | Inloggen
Tips om een succesvolle website te maken

Tips om een succesvolle website te maken

14-01-2021

In opdracht van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) is een onderzoek uitgevoerd over hoeveel omzet ondernemers direct of indirect uit hun zakelijke website halen. Het merendeel van de respondenten is zzp’er, een kleine 20% heeft 2-4 werknemers in dienst.

Je kunt het hele SIDN-artikel hier lezen. Wij maakten een samenvatting voor je.

Gemiddeld verdient een ondernemer in Nederland zo'n € 5.000,- per jaar aan de zakelijke website. Met de best presterende websites verdienen de ondernemers meer dan 5x zoveel, terwijl ze er niet 5x zoveel tijd of geld aan spenderen.

De belangrijkste meenemers uit het onderzoek:

  • Investering van tijd en middelen in je website betaalt zich uit in meer opdrachten.
  • de gemiddelde website-omzet is ruim € 5.000,- op jaarbasis.
  • bij de 10% best presterende websites is de omzet ruim € 30.000,-.
  • professioneel design, regelmatige updates en SEO zijn de sleutel tot succes.
  • de best presterende ondernemers werken gemiddeld 1,3 uur per week aan hun website.

De zakelijke cirkel rond

Het is een kwestie van investeren; ondernemers met een hogere omzet besteden meer tijd  aan online promotie, waardoor ze meer omzet weten te genereren.

Begin met een voorsprong

Start met het maken van een technisch goede website. Met de Websitemachine verlies je geen tijd met ontwerpen, bouwen en beveiligen van de website of inregelen van je zakelijke e-mailaccounts (hulp van een mens!). Je kunt je direct concentreren op de inhoud en promotie van je site.

Behoud en verstevig je voorsprong

Update je site wekelijks met een (kort) nieuwsbericht, blogpost of verbetering. De machine-site bied daarvoor talloze mogelijkheden. Updates worden direct doorgegeven aan zoekmachines via de automatische sitemaps. Vergeet niet je updates te posten op sociale media met een link naar je site voor een groter bereik en meer bezoekers.