Nieuws op je site plaats je eenvoudig zelf

Nieuws op je site plaats je eenvoudig zelf

24-01-2019

Goed nieuws is wel zo fijn! Als je jouw website met een online sitebuilder maakt, wil je veel mogelijkheden hebben. Het plaatsen van actuele nieuwsberichten is er zo een.

Vers van de pers: de nieuwsmodule van Websitemachine.nl

Via de Websitemachine houd je jouw website fris en fruitig met de ingebouwde nieuwsmodule. Zo plaats je makkelijk nieuwsberichten. De nieuwste berichten verschijnen automatisch op de homepage. Jouw nieuws toon je verder op een heldere overzichtspagina die je berichten automatisch onderverdeeld in subpagina’s als je veel nieuws te melden hebt. Er is ook een archief waar links naar alle nieuwsitems onder elkaar staan.
Bezoekers kunnen jouw nieuwspagina makkelijk op hun social media plaatsen via de ingebouwde deelfunctie.

Je kunt de nieuwsmodule ook gebruiken voor aanbiedingen, kennisgevingen of evenementen in de toekomst.

Flexibel in mogelijkheden

Elke design dat je kiest, toont je nieuwsberichten anders, dus er is voor elk wat wils. In het content management systeem (CMS) van de Websitemachine kun je verder:

  • Een hoofdafbeelding aan een nieuwsitem toevoegen. Deze wordt automatisch op de juiste maat gemaakt, bij het bericht geplaatst en ook gebruikt in overzichten, bij het delen op social media, in sommige subnavigaties en op de homepage.
  • De hoofdafbeelding van je nieuwsbericht makkelijk verwijderen of vervangen.
  • Een publicatiedatum geven aan elk nieuwsbericht. Data in het verleden of toekomst invullen kan ook.
  • Metagegevens toevoegen voor de vindbaarheid van je bericht via zoekmachines en daarmee je site.
  • In je navigatie de linktekst naar je nieuws zelf bepalen, bijvoorbeeld ‘Nieuws’, ‘Actueel’, ‘Recent’, ‘Captain’s log’, ‘Evenementen’ of ‘Dagboek’. Wat je maar wilt.

Maak nieuws: doe de demo

Kijk voor een voorbeeld van een nieuwsmodule op websitemachine.nl/maak. Probeer verschillende sferen uit en kies de nieuwsweergave die bij je past. Bewaar of activeer daarna je keuze. Met de kennisbank en zo nodig hulp van een mens zet je jouw site actueel en snel op de kaart!

Veel plezier! Laat je jouw ervaring met deze nieuwsinnovatie weten? Of wil je hulp bij het maken van nieuws? Laat het weten!

De nieuwsmodule is inbegrepen in het abonnement. Je activeert 'm eenvoudig op de instellingenpagina. Andere modules die je ook kunt activeren:

Bekijk een overzicht van alle mogelijkheden van de Machine-websites op de pagina abonnement.

menu denominational-balanced