Kennisbank | Over ons | Inloggen
Blog met meer betrokkenheid en SEO voordelen

Blog met meer betrokkenheid en SEO voordelen

08-12-2022

Het is vanaf nu mogelijk je bezoekers te laten reageren op je blogberichten. Per blogbericht kun je de reactiemogelijkheid inschakelen met een vinkje achter 'Reacties toestaan'. Heb je veel berichten en wil je de reactiemogelijkheid onder alle berichten ingeschakeld hebben, geef ons dan even een seintje. Wij kunnen dat snel voor je regelen.

Voordelen van reacties op een blog

Er zijn verschillende potentiële voordelen van het toestaan van reacties van bezoekers op een blogbericht:

  1. Feedback: reacties van bezoekers kunnen waardevolle feedback geven op een blogpost en jou helpen begrijpen hoe goed de post is ontvangen.
  2. Betrokkenheid: bezoekers aanmoedigen om te reageren op een blogbericht kan helpen om een betrokken gemeenschap van volgers te creëren en het bereik van het bericht te vergroten.
  3. Inzicht: reacties van bezoekers kunnen extra inzicht geven in het onderwerp van de blogpost en het gesprek dat de post op gang brengt verrijken.
  4. Netwerken: reacties van bezoekers kunnen ook helpen om connecties te creëren tussen de blogschrijver en zijn lezers.

Voordelen vanuit een SEO-perspectief:

  1. Verhoogde zichtbaarheid: zoekmachines zullen de inhoud van de reacties indexeren, wat kan leiden tot meer organisch verkeer.
  2. Verhoogd aantal backlinks: de datum van de reactie bevat een link naar de reactie, wat kan helpen het aantal backlinks naar je blogbericht te verhogen.
  3. Verbeterde gebruikerservaring: als bezoekers met elkaar en met de auteur van het bericht kunnen communiceren, zal dat de site dynamischer en boeiender maken. Dit helpt om bezoekers langer op de site te houden, wat een positief effect heeft op het bouncepercentage van de site en de algemene engagementcijfers.
  4. Nieuwe, unieke inhoud: elke reactie die aan een bericht wordt toegevoegd is extra inhoud die zoekmachines zullen indexeren. Dit helpt om de totale inhoud van de site te vergroten, wat een positieve rankingfactor is.

Moderatie

De reacties worden niet automatisch op de site geplaatst. Je krijgt een mail van je website met de reactie. Vanuit de Websitemachine kun je de reacties goedkeuren en/of aanpassen. Het is belangrijk om het commentaar te modereren om ervoor te zorgen dat het relevant en van hoge kwaliteit is, en om spam of commentaar van lage kwaliteit te vermijden.