Kennisbank | Over ons | Inloggen
Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

31-03-2023

Een positieve en blijvende impact maken op levens van letterlijk duizenden mensen per jaar. Dat is geen kattepis, maar precies wat Erik Jan en Rhodé Hoorn uit Hilversum gaan doen, door als vrijwilligers hun professie uit te oefenen voor Mercy Ships. Aan boord van het ziekenhuisschip 'Global Mercy' worden in 6 operatiekamers jaarlijks 1700-2000 behandelingen gratis uitgevoerd bij mensen die geen of heel beperkt toegang hebben tot zorg. Door lokale gezondheidsprofessionals te trainen en ziekenhuizen en klinieken op te knappen, helpen ze om de gezondheidszorg structureel te verbeteren.


Bij Ontwerpfabriek vinden we het belangrijk om onze kwaliteiten in te zetten voor goede, relevante, (liefst) lokale doelen. 
Onze meest recente steunbetuiging gaat naar de familie Hoorn. Wij dragen hun beslissing om tenminste twee jaar met hun kinderen te gaan wonen en werken op de 'Global Mercy’ een warm hart toe en sponsoren met een website van Websitemachine.nl, persoonlijke deelname in de 'Thuisfrontcommissie' en communicatieve uitingen.Wil je meer weten over het wonen en werken op een groot ziekenhuisschip dat wordt bemand door louter professionele vrijwilligers? Neem dan vooral een kijkje op de site van de familie Hoorn.