Kennisbank | Over ons | Inloggen
Nieuws op je site plaats je eenvoudig zelf

Nieuws op je site plaats je eenvoudig zelf

22-11-2021

Goed nieuws is wel zo fijn! Als je jouw website met een online sitebuilder maakt, wil je veel mogelijkheden hebben. Het plaatsen van actuele nieuwsberichten is er zo een.

De nieuwsmodule van Websitemachine

Met een website van Websitemachine is het wel heel makkelijk om je website fris en fruitig te houden. Met de ingebouwde nieuwsmodule plaats je makkelijk nieuwsberichten. De nieuwste berichten verschijnen automatisch op de homepage. Jouw nieuws toon je verder op een heldere overzichtspagina die je berichten automatisch onderverdeeld in subpagina’s als je veel nieuws te melden hebt. Er is ook een nieuwsarchief waar links naar alle nieuwsitems onder elkaar staan. Goed voor de SEO!
Bezoekers kunnen jouw nieuws makkelijk op hun social media plaatsen via de ingebouwde deelfunctie.

Je kunt de nieuwsmodule ook gebruiken voor aanbiedingen, kennisgevingen of evenementen in de toekomst. Geef je item een datum in de toekomst en het blijft bovenaan staan tot die datum voorbij is.

Flexibel in mogelijkheden

Elke combinatie van indeling en thema die je voor je website kan kiezen, toont je nieuwsberichten anders, dus er is voor elk wat wils. In het content management systeem (CMS) van de Websitemachine kun je verder:

  • Een hoofdafbeelding aan een nieuwsitem toevoegen. Deze wordt automatisch op de juiste maat gemaakt, bij het bericht geplaatst en ook gebruikt in overzichten, bij het delen op social media, in sommige subnavigaties en op de homepage.
  • De hoofdafbeelding van je nieuwsbericht kan je makkelijk verwijderen of vervangen.
  • Een publicatiedatum geven aan elk nieuwsbericht. Een datum in het verleden of toekomst invullen kan ook.
  • Metagegevens toevoegen voor de vindbaarheid van je bericht via zoekmachines en daarmee je site.
  • In je navigatie de linktekst naar je nieuws zelf bepalen, bijvoorbeeld ‘Nieuws’, ‘Actueel’, ‘Recent’, ‘Captain’s log’, ‘Evenementen’ of ‘Dagboek’. Wat je maar wilt.

SEO voordeel

De nieuwsberichten worden opgenomen in de automatische sitemap. De bewerkingsdatum van de berichten worden doorgegeven aan Google zodat ze na een aanpassing snel weer langskomen om de inhoud opnieuw te indexeren.

Voorbeeld van een nieuwsmodule

Maak nieuws: doe de demo

Kijk voor een voorbeeld van een nieuwsmodule op websitemachine.nl/maak. Probeer verschillende sferen uit en kies de nieuwsweergave die bij je past. Bewaar of activeer daarna je keuze. Met de kennisbank en zo nodig hulp van een mens zet je jouw site actueel en snel op de kaart!

Veel plezier! Laat je jouw ervaring met deze nieuwsinnovatie weten? Of wil je hulp bij het maken van nieuws? Laat het weten!

De nieuwsmodule is net als alle andere modules inbegrepen in het abonnement. Je activeert 'm eenvoudig op de instellingenpagina. Andere modules die je ook met 1 klik kunt activeren:

Bekijk een overzicht van alle mogelijkheden van de Machine-websites op de pagina abonnement.