Kennisbank | Over ons | Inloggen
Lockdown of niet, de verkoop gaat door

Lockdown of niet, de verkoop gaat door

20-12-2021

Via het Bestelformulier kunnen je websitebezoekers makkelijk je diensten reserveren en producten bestellen. Webshop, Click & Collect of winkelen op afspraak: maak snel een mooie presentatie met tekst en meerdere foto's.

Dit kan je d’r mee

  • Verkoop je producten. Plaats meerdere productfoto's met pop-up. Zet de voorraad op onbeperkt of geef een maximum aan. Op = op.
  • Winkelen op afspraak: laat je klanten tijdslots reserveren voor een bepaalde dag en tijd. Via de voorraad geef je aan hoeveel slots er maximaal gereserveerd kunnen worden.
  • Laat je bezoeker een offerte-aanvraag samenstellen voor diensten en producten.
  • Laat je diensten reserveren: een uur massage, een rondleiding door Rome, een fotoshoot op de hei, occasions, 7 overnachtingen op de camping, het kan allemaal met het Bestelformulier van Websitemachine. We zijn benieuwd naar jouw toepassing!

Voorraadbeheer en datums

Als je bij voorraad een aantal hebt aangegeven, wordt bij het reserveren de voorraad automatisch naar beneden bijgesteld. De items worden dan 'doorzichtig' en er verschijnt een regeltje tekst bij dat het item tijdelijk niet beschikbaar is. Je kunt de voorraad aanpassen of op onbeperkt zetten. Er kunnen niet meer producten of diensten gereserveerd worden dan je hebt aangegeven bij voorraad.

Als je datums aan je items toevoegt verdwijnen die items van je site als de datum voorbij is. De items blijven wel in de module staan.

Tip: Wil je een item tijdelijk verbergen, kies dan een datum in het verleden. Als je het item weer zichtbaar wilt hebben, verwijder je de datum, of zet je die op vandaag of in de toekomst.

Bevestiging

Na klikken op Bestellen ontvangen jij en de klant een overzichtelijke e-mail met de bestelling en de gegevens van de klant.

Betalen

Er is geen betaalmogelijkheid bij het Bestelformulier. Als een betaling vooraf nodig is, kun je een factuur maken of een betaalverzoek sturen via je bank-app.

Hoe het werkt in het CMS

Stap 1: Voeg je items (diensten en/of producten) toe aan het Bestelformulier onder het kopje Winkel.
Stap 2: Open een nieuwe of bestaande pagina, vink het winkelwagentje aan en klik op Opslaan.

Het bestelformulier verschijnt direct onder deze pagina op je website. Je kunt het formulier onder zoveel pagina's hangen als je wilt.

Er is geen beperking op het aantal items. Ook niet op het aantal foto's per item.

Foto's die je toevoegt aan items worden opgeslagen in de Portfoliomodule en kun je ook in een album plaatsen. Je kunt de foto's niet (per ongeluk) verwijderen via de Portfoliomodule. Dat gaat alleen vanuit de module Bestelformulier.

Meertalig

Het bestelformulier werkt in alle geactiveerde talen op je website. Items waarvan je de titel niet vertaald hebt, worden niet weergegeven. De teksten van de bevestigingsmail en teksten van vaste onderdelen (ook de knoppen) op het formulier kun je voor alle talen aanpassen in de module Taalvariabelen. We hebben ze alvast voor je ingevuld. Heb je suggesties voor een betere vertaling, laat het ons weten! En natuurlijk kun je de teksten voor je eigen site direct aanpassen.