Kennisbank | Over ons | Inloggen
Optimale SEO met automatische sitemaps

Optimale SEO met automatische sitemaps

05-05-2020

Is het niet heerlijk als dingen vanzelf gaan? Daarom zijn wij dol op het automatiseren van saaie of tijdrovende zoekmachineoptimalisatie-taakjes. Zoals bijvoorbeeld het maken, uploaden en aanmelden van een sitemap.

Wat een sitemap is en doet

Een sitemap is een XML-bestand waarin je informatie verstrekt over de pagina's op je site. Zoekmachines zoals Google lezen dit bestand om pagina's op je website op intelligentere wijze te vinden. Via een sitemap laat je weten welke pagina's op je site jij belangrijk vindt. Verder biedt een sitemap waardevolle informatie over wanneer de pagina voor het laatst is geüpdate.

Voordelen automatische sitemap

Nieuwe items op je site worden normaal gesproken organisch ontdekt tijdens het 'lezen' van bestaande pagina's. Het kan weken duren voordat een zoekmachine een bewerkte pagina opnieuw bezoekt. Met een automatische sitemap worden deze nieuwe en bewerkte items snel ontdekt (vaak dezelfde dag) en geïndexeerd door de zoekmachines.

Aanmelden bij zoekmachines

Alle websites gemaakt met de Websitemachine hebben een automatische sitemap. Na het activeren van de website melden we de site aan bij Google. Ook vertellen we zoekmachines waar ze het sitemap-bestand kunnen vinden.

Zo ben je met een website van Websitemachine verzekerd van een optimale dekking in de zoekmachines.

Bekijk alle features