Kennisbank | Over ons | Inloggen
Kinderboerderij Hilversum krijgt site cadeau

Kinderboerderij Hilversum krijgt site cadeau

14-05-2019

Kinder- en zorgboerderij De Hertenkamp in Hilversum droomde er al lange tijd van: opstomen in het digitale tijdperk. Met een vernieuwde website kan de communicatie met haar bezoekers en vrienden van de kinderboerderij namelijk een flinke ‘boost’ krijgen. Sponsor Ontwerpfabriek Hilversum sprong in om deze wens direct mogelijk te maken. Met gebruik van haar moderne 'Website as a Service' heeft de kinderboerderij nu al de basis van de website live staan en werkt hard door. Voor alle bezoekers en dieren!

Een ezel kan de was doen

Wat een cadeau en we zijn niet eens jarig. De middelen voor een nieuwe website ontbraken en daarom zijn we heel erg blij dat JP de Swart van Ontwerpfabriek uit Hilversum ons met zijn handige Websitemachine op weg wil helpen. Het werkt echt zo makkelijk, onze ezel kan het ook’, aldus een gelukkige beheerster Yvonne Bon.

Voor elk online wat wils

Er wordt nu hard gewerkt aan de nieuwe website van de Kinderboerderij Hilversum. Daar moet álles op te vinden zijn. Bijvoorbeeld voor kinderen, die meer willen weten over de dieren. Wel zo handig, als je besluit een spreekbeurt over de Kinderboerderij te maken. Maar ook volwassenen moeten er vinden wat ze zoeken. Zoals adres, bezoektijden maar ook organisatiestructuur en financiële onderbouwing. Later volgt nog extra informatie over de ANBI Status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent dat er belastingvoordelen kunnen zitten aan (grotere) giften.

Meer nieuws en donaties

Het mooie van de nieuwe website is dat deze technisch niet kan verouderen. En omdat er ook een ‘nieuws’-module in zit blijft de site letterlijk en figuurlijk actueel. De nieuwtjes worden ook doorgezet op de openbare Facebook pagina KiBoDeHertenkamp. En natuurlijk gaan we kijken hoe we ons digitaal nog verder kunnen ontwikkelen. Van een simpele knop om je aan te melden als donateur, tot ‘losse’ donaties voor individuele dieren in één klik. We hopen onze fans te verrassen met onze volledig opgefriste website en wensen iedereen veel klik-plezier!’, vervolgt Yvonne.

Kinder- en zorgboerderij De Hertenkamp welgelegen

De ‘boerderij’ is gelegen in de wijk Trompenberg in Hilversum. Het is een hele mooie plek aan de rand van de woonwijk en het mediapark. Bij binnenkomst valt de monumentale Dudokstal met haar rieten dak direct op. Verder zijn de gebouwen van duurzaam hout, wat een idyllische sfeer geeft. Op de boerderij wonen geiten, schapen, ezels, pony's, varkens, herten, diverse knaagdieren, (water)vogels en insecten (in een hotel). En soms logeert er een kalf.
Er is ook een speeltuin op de kinderboerderij en je kunt er een ijsje of een kopje koffie nuttigen. Niet alleen de jeugd is welkom, maar ook voor volwassenen is het er even lekker tot rust komen.

Leren, vieren en werken

Op de kinderboerderij valt ook veel te leren: er zijn allerlei educatieve programma's voor groepen kinderen, van de opvang tot de basisschool en je kunt er ook stage lopen. Of je verjaardag vieren... Of je kleine huisdier laten logeren...

Verder is het een ontspannen werkplek voor mensen die graag willen werken, maar niet zo makkelijk een 'gewone' baan vinden. Op de boerderij werken houdt in dat men (weer) in een ritme komt, met een vaste indeling van de dag en fijne contacten met mens en dier. Iedereen functioneert op zijn/haar eigen niveau en in een passend tempo.

Online én offline gratis te bezoeken

De website www.kinderboerderijhilversum.nl is 24/7 open en de kinderboerderij zelf is zeven dagen in de week vrij toegankelijk van 10.00 tot 16.30 uur. Het adres is Hoge Naarderweg 205, 1217AD Hilversum. Parkeren kan op de Ceintuurbaan en met de fiets tot aan de poort.