€19,95

Een site en 'Do It Yourself'. Tips & Tricks

Een website. Uitbesteden of zelf doen?

Even een site maken lijkt eenvoudig. Maar met wie ga je in de digitale zee? De mogelijkheden om een site te maken zijn legio. Je kunt alles uitbesteden of een sitebuilder gebruiken. Er zijn veel aanbieders en iedereen belooft gouden bergen. Maar pas op…

Uitbesteden…

Je wensen bij een bureau of sitebouwer neerleggen is vaak een blijvend dure grap en kost toch veel meer tijd dan je zou denken. Denk bijvoorbeeld aan overleg over teksten, beelden, functies en allerlei technische updates die nodig zouden zijn. Dan moet je wel dezelfde taal spreken en kennis van internetzaken hebben anders liggen misverstanden op de loer…

Zelf doen…

Om zelf een site te maken is vaak toch knowhow vereist. De grote jongens lijken in eerste instantie een handige keuze. Instappen doe je zo lijkt het maar al snel blijkt dat je toch externe hulp moet vragen:

“Ik wil het niet zo ingewikkeld, ik moet véél te veel keuzes maken!”

“Ik heb een update gedraaid maar nu ziet het er anders uit en een paar plugins werken niet meer…”

“Wat is het effect van deze plugin op de laadtijd van mijn site, want ik heb er nu al een paar oude naast elkaar draaien op mijn site…”

“Hoe krijg ik het juiste menu en die widget werkend op de juiste plek?”

En wist je dat je maximaal 30 minuten hebt om je ‘WP’ te configureren, anders ben je in veel gevallen al gehackt. En een gehackte WP-site is lastig te herstellen. Actieve support is dan nodig, maar hoe bereikbaar is de helpdesk?

 

Probeer het eens met de Websitemachine
menu